ÇANAKKALE SAĞLIK, EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

Çanakkale Muharebeleri: Tarih, Menkıbe ve Anı

Sempozyum Afişi

Sempozyum Duyurusu (ENGLISH)

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Avustralya Ulusal Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Vakfı işbirliği ile 20–21 Nisan 2012 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen Üçüncü Uluslararası Gelibolu Sempozyumu’na yurt içinden ve yurt dışından  bildiri ile katılmak isteyen akademisyen ve araştırmacıların başvuruda bulunmaları önemle rica olunur.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, “Üçüncü Uluslararası Gelibolu Sempozyumu” ile yurt içinde ve yurt dışında ve bilhassa Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Almanya ve İngiltere’de 1915 Çanakkale Savaşları üzerine araştırma yapan genç ve dinamik akademisyen ve bilim adamlarını bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Sunum yapacak kişilerin başta arşiv belgeleri olmak üzere hatırat, resmi ve gayri-resmi rapor, görsel sanat, belgesel ve filmlerden yararlanmak suretiyle savaşın sosyal, ekonomik ve askeri yönünü bildirilerinde işlemeleri şüphesiz bu sempozyumun bilimsel yönünü oldukça güçlendirecektir. Osmanlı ve Bizans dönemini bilhassa 1915 Çanakkale Savaşı ile bir bağ kurmak suretiyle işleyen, konuya geniş bir açıdan bakan veya yeni bir bakış açısı getiren bildirilere de bu sempozyumda özellikle yer verilecektir.

Başvuruda bulunmak isteyenlerin 250–300 kelimelik bir özet ve kısa bir öz geçmişlerini 5 Aralık 2011 tarihine kadar bize ulaştırmaları önemle rica olunur. Lütfen ad ve soyadı, unvan, bağlı bulunduğunuz kurum, adres, e-posta, telefon ve faks numaranızı özgeçmişinize yazmayı unutmayınız. Sunum için kullanmak istediğiniz elektronik teçhizatı belirtirseniz seviniriz.

Kayıt Formu bağlantısında bulacağınız formu doldurup elektronik ortamda bize ulaştırmanız gerekir. Elektronik ortamda bize ulaşamayanlar özet ve öz geçmişlerini e-posta, faks veya posta yoluyla bize ulaştırarak başvuruda bulunabilirler.

Konferans yemeği, içecek ve teknik giderleri karşılamak için katılım ücreti 175 TL olarak belirlenmiş olup katılımcıların iki gecelik konaklama ve yemek ücretleri Düzenleme Komitesi tarafından karşılanacaktır. Kayıt ücretleri kayıt esnasında tahsil edilecektir. TÜBİTAK'ın yurt içi bilimsel etkinlikleri destekleme müracaatının olumlu karşılanması durumunda 35 yaşın altındaki akademisyenlerin (kontenjan miktarınca) kayıt ücretleri sempozyum sekretaryası tarafından üstlenilecektir.

İstanbul’a ulaşım ve iki geceden daha fazla konaklamak isteyenlerin masrafları katılımcılara ait olup kendilerine ayrılan otelde kalmayı sürdürmek istedikleri takdirde bize başvuruda bulunurken belirtmeleri gerekir. Katılımcılar arzu ettikleri takdirde kendi otellerini ayarlamakta muhayyerdirler.

Konferans web sahifesi devamlı şekilde yenileneceğinden katılımcıların sahifeyi belli aralıklarla takip etmeleri önemle rica olunur. Sempozyuma İngilizce veya Türkçe (İngilizce özet olması koşuluyla) bildiriler kabul edilecek, gerektiğinde anında tercüme hizmeti verilecektir.

Sempozyum Konuları:
Çanakkale Muharebeleri: Tarih, Menkıbe ve Anı
Birinci Dünya Savaşı, Osmanlı Devleti ve Çanakkale Harbi
Çanakkale Harbi Sebep ve Sonuçları
Çanakkale Kara ve Deniz Muharebeleri
Çanakkale Harbinde Kullanılan Askeri Strateji ve Teknikler
Mustafa Kemal’in Çanakkale’de Oynadığı Rol ve Önemi
Çanakkale Harbinde Kaybedilen Beşeri Sermaye
Din Adamlarının ve Dini Kuruluşların Çanakkale Harbinde Oynadıkları Rol
Çanakkale Harbinin Basın ve Sinemaya Yansıması
Çanakkale Harbi ve Edebiyat
Çanakkale ve Gelibolu Yarımadasının Sosyo-ekonomik ve Kültürel Yapısı