ÇANAKKALE SAĞLIK, EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

5-7 Ekim 2018, Çanakkale

Yazım Kuralları Taslak Program Kayıt Formu

Sempozyum Daveti
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İstanbul S. Zaim Üniversitesi ve Avustralya Milli Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen, “Beşinci Uluslararası Gelibolu Sempozyumu” ile yurt içinde ve yurt dışında ve bilhassa Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Almanya ve İngiltere’de 1915 Çanakkale Savaşları üzerine araştırma yapan genç ve dinamik araştırmacılar ile bilim insanlarının bir araya getirilmesi amaçlamaktadır. Sunum yapacak kişilerin başta arşiv belgeleri olmak üzere hatırat, resmi ve gayri-resmi rapor, görsel sanat, belgesel ve filmlerden yararlanmak suretiyle savaşın sosyal, ekonomik ve askeri yönünü bildirilerinde işlemeleri şüphesiz bu sempozyumun bilimsel yönünü güçlendirecektir. Osmanlı ve Bizans dönemini bilhassa Truva dönemi ile bir bağ kurmak suretiyle işleyen, konuya geniş bir açıdan bakan veya yeni bir bakış açısı getiren bildirilere de bu sempozyumda özellikle yer verilecektir.

Prof.Dr. Bünyamin Bacak & Prof.Dr. İbrahim Güran YUMUŞAK & Prof.Dr.Mehdi İLHAN
Sempozyum Eş Başkanları

Tarihçe: Birinci sempozyum Çanakkale Vakfı tarafından 15-18 Mart 2006 tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda İstanbul ve Çanakkale’de gerçekleştirilmiştir. Çanakkale Vakfı ve Avustralya Ulusal Üniversitesi tarafından birbirinden bağımsız olarak başlatılan iki ayrı bilimsel organizasyon, 20-21 Nisan 2009 tarihlerinde Canberra/Avustralya’da birleştirilerek sempozyumların ikincisi düzenlenmiştir. Üçüncü sempozyum ise 21-25 Nisan 2012 tarihleri arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile Çanakkale Vakfı’nın ev sahipliğinde yine İstanbul ve Çanakkale’de icra edilmiştir. Üç yılda bir düzenlenmesi gelenek haline gelen sempozyumun dördüncüsü ise Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılına denk gelen 2015 Mart ayının 15. ve 18. günleri arasında yapılmıştır. Birinci sempozyumun bildirileri İBB Kültür A.Ş, İkinci sempozyumun bildirileri Türk Tarih Kurumu ve Üçüncü sempozyumun bildirileri İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından kitap olarak yayımlanmıştır. Dördüncü sempozyumun seçilmiş ve edite edilmiş bildirileri ise İstanbul S. Zaim Üniversitesi tarafından yayımlanmıştır.

Yer ve Ulaşım: Bilimsel oturumlar, sempozyumun ilk iki günü olan 5 ve 6 Ekim 2018 tarihlerinde ÇOMÜ Kongre merkezinde icra edilecektir.

Özet ve Tam Metin Gönderimi: Sempozyumda bildiri sunmak isteyenlerin 250–300 kelimelik bir özet ile kısa öz geçmişlerini 1 Ağustos, bildiri tam metinlerini ise 1 Eylül 20118 tarihine kadar kongre@canakkalevakfi.org.tr e-posta adresine göndermeleri beklenmektedir. Gönderilen özet ve tam metinler Bilim Kurulu Üyeleri tarafından değerlendirilecektir.

Yayın: Sempozyum programında yer alan tüm bildiriler önceki sempozyumlarda olduğu gibi hakem sürecinden geçirilerek kitap olarak yayınlanacaktır. Sempozyum kayıt formunda yer alan telif sözleşmesinin kayıt esnasında imzalanması gerekmektedir.

Dil: Sempozyum dili İngilizce ve Türkçedir. Gerekli görülürse iki dil arasında anında tercüme yapılacaktır.

Bilim Kurulu

Tam metin gönderimi 1 Eylül 2018
Kayıt  10 Eylül 2018
Programının İlanı 15 Eylül 20118

Kayıt ve Katılım Ücreti: Sempozyum katılım ücreti 400 TL olarak belirlenmiş olup lisansüstü öğrenciler ve/veya herhangi bir kurumdan mali destek alamayanlar için 250 TL’dir. Kayıt ücretleri kayıt esnasında tahsil edilecek olup sempozyum yemeklerini ve basılı materyalleri kapsamaktadır. Kayıt için Çanakkale Vakfı’nın internet sayfasında yer alan formun doldurulup kongre@canakkalevakfi.org.tr adresine gönderilmesi yeterlidir. Konaklama imkanları ve şartları en geç kongre programı ile birlikte ilan edilecektir.

Prof. Dr. İbrahim Güran YUMUŞAK & Prof. Dr. Mehdi İlhan

kongre@canakkalevakfi.org.tr

Adres: F. Kerim Gökay Cad. Okul Sok. Altunizade Sitesi E Blok Daire 7 Üsküdar İSTANBUL Tel: 216.5451324 Faks:216.5451343